3 rady, jaké cukrářské potřeby používat pro perfektní zákusky

Dobrý recept sám o sobě nestačí k vytvoření chutného a krásného zákusku. Pro pořádný dort, bábovku či jinou sladkost totiž budete potřebovat i špetku šikovnosti a hlavně to správné vybavení. V článku najdete 3 praktické rady, s jejichž pomocí se proměníte v cukrářského mistra.

 

Kvalitní nepřilnavá forma

Nepřítelem krásného a pravidelně tvarovaného dortu či bábovky je špatně vymazaná forma. Aby se vám to nestalo, zkuste si pořídit silikonové formičky, které jsou přirozeně nepřilnavé, takže se nemusí vymazávat. Výraznou pomocí je také kvalitní forma na bábovku, která může být silikonová, kameninová či například skleněná. A v nabídce najdete i moderní tvary, takže nemusíte volit klasiku, ale vnést do pečení trochu originality.

cukrářské potřeby

Hmota pro potažení dortu

Máte krásné těsto, které se nepřichytilo k formě, a teď je na řadě zdobení. S profesionální potahovací hmotou na dort zvládne pracovat i méně zkušený cukrář a úspěch je téměř vždy zaručen. A kde najdete největší výběr? Ideálně na specializovaném internetovém obchodě s potřebami pro cukráře. Zde totiž nabízí klasické bílé hmoty i zajímavé barevné. Na závěr můžete přidat trochu marcipánu či jedlý papír a je to. Nebojte se experimentovat s ovocem, čokoládou, nejrůznějšími krémy a třeba i jedlými květy, které působí luxusním dojmem.

Zdobení a další ingredience

Byla by velká škoda zkazit rodinný a úspěšný recept použitím špatných ingrediencí. Snažte se vybírat kvalitní kakao, mouku a další suroviny. Úspěch při zdobení zaručí kvalitní citronová poleva o správné konzistenci. Když zkombinujete všechny tyto faktory, máte našlápnuto k úspěšnému a opravdu povedenému cukrářskému zážitku. A pamatujte, že trénink dělá mistra. Inspiraci, rady a tipy pro pečení najdete na stránkách obchodu s cukrářskými potřebami Svět cukrářů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení